Waarom wordt mijn computer steeds opnieuw opgestart – 6 bewezen oplossingen

Raak niet in paniek als uw computer plotseling wordt afgesloten en opnieuw wordt opgestart zonder waarschuwing of als u niet weet hoe u het probleem kunt oplossen en het probleem blijft optreden. Er zijn nog steeds opties voor het oplossen en vinden van het juiste antwoord op de vraag waarom mijn computer steeds opnieuw opstart.

Wanneer u op een Windows 10-computer werkt, kunt u af en toe een herstartcyclus tegenkomen waarin de computer herhaaldelijk opnieuw opstart. Deze continue herstart van het systeem kan uw workflow en productie volledig verstoren, wat erg vervelend kan zijn.

Gegevensverlies, niet-opgeslagen werk en programmafouten kunnen ook het gevolg zijn van onverwachte herstarts en systeemfouten. In dit artikel zullen we methoden onderzoeken om het probleem met het opnieuw opstarten van de computer op te lossen .

Waarom start mijn computer steeds opnieuw op?

Wanneer uw computer onverwacht wordt afgesloten, staat u ter beschikking voor gegevensverlies. Daarom is het essentieel om te begrijpen waarom uw computers willekeurig opnieuw opstarten in een poging het probleem op te lossen en verdere voorvallen te voorkomen.

Onderzoek uw computer om te controleren of een van de onderstaande problemen het probleem bij het opnieuw opstarten veroorzaakt:

RAM-problemen (Random Access Memory).

RAM- problemen kunnen verschillende complicaties tot gevolg hebben, waaronder onverwachte en terugkerende herstarts. Het is mogelijk dat het RAM-geheugen zelf niet goed werkt of dat er zich stof heeft opgehoopt op het RAM-slot.

Als u merkt dat uw computer opnieuw opstart en u een piepgeluid hoort, is dit een sterk teken dat het RAM-geheugen de oorzaak van het probleem is.

Om dit probleem op te lossen en te voorkomen dat uw computer opnieuw opstart, verwijdert u het RAM-geheugen uit de sleuf. Voordat u het RAM-geheugen opnieuw installeert , moet u dit gebied grondig reinigen . Controleer of het probleem zich blijft voordoen nadat u het RAM-geheugen hebt opgeschoond. Als het probleem zich blijft voordoen, wordt aangeraden contact op te nemen met een computerreparatiespecialist.

Problemen met de stroomvoorziening

Een defecte voeding kan een frequent herstartprobleem veroorzaken . Andere problemen met de elektrische voeding kunnen ook de oorzaak zijn van dit probleem.

Onderzoek uw omvormer, stroomaansluiting en laptopbatterij . Vervang de batterij van uw laptop, sluit de voedingskabel aan en test het systeem. Als het herstartprobleem is opgelost, is het waarschijnlijk tijd om een ​​nieuwe batterij aan te schaffen. Probeer de volgende opties op een desktopcomputer:

Sluit de computer aan op een stopcontact in een aparte ruimte in huis. Als de computer werkt zonder opnieuw op te starten, moet u een gediplomeerde elektricien de andere stekker en de bedrading in uw huis in het algemeen laten beoordelen. Installeer de voedingskabel opnieuw met een nieuwe kabel die aan dezelfde criteria voldoet.

Oververhitte processor

Wanneer een computer zichzelf blijft herstarten, is een van de meest voorkomende oorzaken van het probleem een ​​oververhitte processor . Er zijn meerdere redenen waarom processors oververhit kunnen raken , maar één ding is zeker: wanneer dit gebeurt, doen zich verschillende problemen voor.

En zeker, een te heet geworden processor kan de oorzaak zijn van een computer die op onverklaarbare wijze en herhaaldelijk opnieuw opstart. U kunt dit probleem oplossen door uw computer te openen en de CPU schoon te maken .

Zorg ervoor dat u de ventilator van de processor en alle omliggende onderdelen reinigt. Dit is ook een uitstekend moment om ervoor te zorgen dat de processorventilator correct werkt . Anders zal het de beoogde functie van het koelen van de processor niet uitvoeren.

Virusinfectie

Dit is de meest voorkomende oorzaak van het opnieuw opstarten van een computer . Als het probleem aanhoudt nadat u de bovengenoemde oorzaken hebt uitgesloten, kan een virus de oorzaak zijn. Als u problemen ondervindt die worden veroorzaakt door een virusinfectie, activeert u de opstarttijdscanfunctie.

Start een virusscan; als uw computer steeds opnieuw opstart, is deze mogelijk geïnfecteerd met malware of een virus. Voer een volledige virusscan uit om het probleem op te lossen en uw systeem weer aan het werk te krijgen. Deze functie controleert automatisch de opstarttijd de volgende keer dat uw computer vanzelf opnieuw opstart. Deze functie elimineert ook virussen voordat ze worden geladen.

Hoe een computer te repareren die steeds opnieuw opstart

Voordat u doorgaat met het proberen van de onderstaande methoden om het probleem op te lossen, moet u een systeemherstelpunt maken. Het zal je helpen terug te keren naar waar je begon als er iets misgaat.

Controleer RAM op problemen

RAM moet vóór alles worden geïnspecteerd. Een defect RAM-geheugen kan mogelijk het probleem veroorzaken, dat gemakkelijk kan worden geïdentificeerd. U kunt het RAM-geheugen testen met behulp van MemTest86 of handmatig door één RAM-chip tegelijk te plaatsen om te bepalen welke het probleem veroorzaakt.

Stappen

U kunt ook een prestatietest uitvoeren om te bepalen of het RAM-geheugen ontoereikend is.

 1. Schakel de computer uit
 2. Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact.
 3. Open de zijklep van de computerbehuizing of de achterklep van de laptop. Dit kan worden bereikt door te ontgrendelen of los te schroeven.
 4. Je zou dunne, lange stokjes op het oppervlak moeten zien . Er kunnen er een of meer zijn, maar ze zullen naast elkaar worden geplaatst.
 5. U kunt ze verwijderen door hun vergrendelingen los te maken.

Als u veel RAM-sticks heeft , moet u ze allemaal verwijderen. Installeer nu het RAM-geheugen één voor één opnieuw om te bepalen welke de herstart heeft veroorzaakt . Het defecte artikel is degene die verantwoordelijk is voor het probleem.

Schakel de functie Automatisch opnieuw opstarten uit

Aangezien u niets meer kunt doen om het probleem op te lossen als de computer steeds opnieuw opstart, moet u de functie voor automatisch opnieuw opstarten deactiveren om te voorkomen dat deze wordt hervat.

Stappen

 1. Start de computer op in Veilige modus .
 2. Druk na het activeren van de veilige modus tegelijkertijd op de toets “Windows-logo” en “R” op uw toetsenbord.
 3. Typ “sysdm.cpl” en druk op “OK” .
 • Tik in het gedeelte Starten en herstellen op het tabblad “Geavanceerde systeeminstellingen” .
 • Haal het vinkje weg bij Systeem automatisch opnieuw opstarten.
 • Selecteer OK om op te slaan.

Schakel Automatische stuurprogramma-updates uit

Misschien is er een geautomatiseerde stuurprogramma-update waarvoor uw computer opnieuw moet worden opgestart. Evenzo kan een beschadigd stuurprogramma dit probleem ook veroorzaken. Verouderde stuurprogramma’s verstoren ook de computerprestaties en kunnen willekeurige herstarts veroorzaken.

Als u er zeker van bent dat alle stuurprogramma’s correct zijn geïnstalleerd, kunt u de optie voor automatische stuurprogramma-update deactiveren, wat een onderdeel is van de standaardinstellingen.

Stappen

 • Typ “Geavanceerde instellingen” in de Windows-zoekbalk.
 • Selecteer “Geavanceerde instellingen” in de lijst met resultaten.
 • Selecteer “Hardware” gevolgd door “Instellingen apparaatinstallatie”.
 • Klik op “Nee” (uw apparaat werkt mogelijk niet zoals verwacht)” en vervolgens op “Wijzigingen opslaan”.

Slechte registerbestanden verwijderen

Voordat u deze stappen uitvoert , moet u er zeker van zijn dat u deze procedure foutloos kunt uitvoeren. Vergeet niet dat het Windows-register een beveiligde database is. Zelfs het vergeten van een komma kan aanzienlijke schade aan uw pc veroorzaken!

Stappen

 • Druk op de knop Zoeken .
 • Typ “regedit” (geen aanhalingstekens) en druk op “Enter”.
 • Ga naar de volgende registersleutel: HKEY LOCAL MACHINE–>SOFTWARE–>Microsoft–>Windows NT–>CurrentVersion–>ProfileList
 • Voordat u wijzigingen aanbrengt in het register, is het handig om een ​​reservekopie toe te voegen. Dit garandeert dat eventuele fouten die u maakt eenvoudig ongedaan kunnen worden gemaakt.
 • Onderzoek de ProfileList ID’s en let op de ID’s die ProfileImagePath bevatten. Als er iets wordt gevonden, verwijdert u deze.
 • Sluit de toepassing Register-editor af.
 • Start uw computer opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Koel uw computer af

Bepaal de oorzaak van de oververhitting van uw pc voordat u probeert deze af te koelen. Zodra u de mogelijke redenen voor de oververhitting hebt herkend, kunt u bepalen wat u vervolgens moet doen, zoals het fysiek opschonen van uw pc, het verbeteren van de luchtstroom of het sluiten van enkele browsertabbladen.

Het schoonmaken van uw computer kan voldoende zijn om hem af te koelen. Het verwijderen van stof , vuil en andere verontreinigende stoffen die een computer binnendringen, kan tegelijkertijd de snelheid, functionaliteit en ventilatie verhogen. Als u uw computer in minimaal zes maanden niet hebt schoongemaakt, moet u dit onmiddellijk doen.

De ventilatieopeningen op uw computer minimaliseren oververhitting door gekoelde lucht door het apparaat te laten circuleren. Als u uw laptop op een zachte ondergrond gebruikt, zoals een matras of bank, kunnen de ventilatieopeningen verstopt raken. Als u uw computer op een tafel of schootbureau plaatst, moet deze afkoelen.

Desktopcomputers hebben voldoende luchtstroom nodig om koel te blijven. Plaats uw computer niet in een kast of op een mat, maar op een hard tafelblad met voldoende ruimte.

De energie-instellingen moeten ook worden gewijzigd om te voorkomen dat het systeem oververhit raakt. Zoek naar betere energieopties in de instellingen.

Grafisch stuurprogramma bijwerken

Een oude, verouderde grafische driver van Windows OS verlaagt de snelheid van de computer van uw computer en zorgt er uiteindelijk voor dat deze opnieuw opstart. Update en onderhoud uw grafische driver.

Stappen

De stappen om het grafische stuurprogramma te upgraden zijn als volgt:

 • Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram
 • Kies Apparaatbeheer in het menu
 • Vind Beeldschermadapters
 • Kies Stuurprogramma bijwerken door met de rechtermuisknop op uw grafische stuurprogramma te klikken
 • Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s.

Als er een software-update wordt uitgebracht, zal Windows deze automatisch downloaden en installeren. Start daarna uw computer opnieuw op.

Enkele andere snelle oplossingen

 • Gebruik Windows Update en download de meest recente stuurprogramma’s en bugfixes voor de hardware van uw computer. Als het probleem het gevolg is van een software-, stuurprogramma- of systeemsoftwarefout, kan updaten het oplossen.
 • Verwijder onlangs geïnstalleerde software. Mogelijk heeft een softwarefout het probleem veroorzaakt.
 • Als u nog geen antivirusprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd, installeer er dan een en zorg ervoor dat het up-to-date blijft.
 • Controleer of sommige van de externe apparaten die op uw systeem zijn aangesloten dit probleem veroorzaken.
 • Als u ook een fout met een blauw scherm krijgt samen met een probleem met automatisch opnieuw opstarten, zorg er dan voor dat u uw computer laat nakijken door een expert.

Conclusie

Dit zijn de mogelijke oplossingen voor het probleem met het opnieuw opstarten van de computer. De hierboven genoemde suggesties kunnen worden gebruikt om een ​​computer die steeds opnieuw opstart op te lossen en een volledig antwoord te geven op de vraag “waarom start mijn computer steeds opnieuw op?”

Zelfs de eenvoudigste bewerkingen kunnen moeilijk worden als u regelmatig opnieuw opstart. Gelukkig hebben we veel oplossingen gegeven voor het herstartprobleem. Reageer hieronder om uw mening te delen!

Leave a Reply