Razer Blade 14 Vs Razerblade 15 (Wat Is Beter?)

Als het gaat om gaming-laptops, zijn er een paar belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden: processorkracht, grafische koeling en natuurlijk de prijs.

In deze vergelijking kijken we naar de Razer Blade 14 en Razer Blade 15 om te zien hoe ze zich ten opzichte van elkaar verhouden.

Een nadeel van de Razer Blade 15 is dat deze een zwakkere RTX 3070 Ti GPU heeft.

Omdat het echter beter wordt gekoeld in een groter 15-inch chassis, kan het je vergelijkbare spelprestaties bieden als de RTX 3080 in een kleiner, minder luchtstroomvriendelijk chassis van de Razer Blade 14.

Razer Blade 14 Vs.

Razer Blade 15: Verwerkingskracht

De Razer Blade 14 is voorzien van een 2e generatie AMD Ryzen 9 5900HX 8-core processor, terwijl de Razer Blade 15 een 12e generatie Intel 14-core i7-12800H CPU heeft.

Als het gaat om pure verwerkingskracht heeft de Intel-processor in de Razer Blade 15 een duidelijk voordeel.

Het is ook vermeldenswaard dat de Razer Blade 15 beschikbaar is met een 10e generatie Intel 8-coreprocessor, dus als je op zoek bent naar de best mogelijke prestaties, dan is dat de versie die je moet kiezen.

Razer Blade 14 Vs.

Razer Blade 15: Afbeeldingen

Zowel de Razer Blade 14 als de Razer Blade 15 worden geleverd met NVIDIA GeForce RTX 30-serie GPU’s, zodat ze allebei in staat zijn om de nieuwste games op hoge instellingen uit te voeren.

De Razer Blade 14 heeft een RTX 3080 terwijl de Razer Blade 15 een RTX 3070 Ti heeft.

Het verschil in grafische kracht is minimaal en beide laptops zijn meer dan in staat om de nieuwste games op hoge framerates te draaien.

Aangezien de RTX 3080 in de Razer Blade 14-laptop echter vastzit in een kleine ruimte, heb je misschien het gevoel dat de prestaties niet vergelijkbaar zijn met die van een normale, beter gekoelde laptop RTX 3080 grafische kaart.

Dit kan ook van invloed zijn op de duur van uw spelsessies, omdat het u kan beperken tot het spelen van games gedurende slechts 30 minuten, tenzij u de prestaties wilt laten vallen en wilt blijven spelen zonder u daar zorgen over te maken.

Razer Blade 14 Vs.

Razer Blade 15: Koeling

Zowel de Razer Blade 14 als de Razer Blade 15 zijn voorzien van dampkamerkoeling die is ontworpen om de laptops koel te houden tijdens langdurige gamesessies.

De Razer Blade 14 heeft ook een uniek “lift-to-open” koelsysteem waarmee je de laptop kunt openen om de luchtstroom en koeling te verbeteren.

Razer Blade 14 Vs.

Razer Blade 15: Prijs

De Razer Blade 14 is goedkoper dan de Razer Blade 15-laptop, maar het verschil kan voor sommigen enorm zijn en voor anderen verwaarloosbaar.

Zorg er dus voor dat u de prijzen vergelijkt wanneer u klaar bent om te kopen.

Razer Blade 14 Vs.

Razer Blade 15: Welke Laptop Is Beter?

Zowel de Razer Blade 14 als de Razer Blade 15 zijn uitstekende gaming-laptops en het is moeilijk om met beide fout te gaan.

Als u op zoek bent naar de best mogelijke prestaties, is de Razer Blade 15 de juiste keuze, maar als u een iets goedkopere optie wilt, is de Razer Blade 14 een uitstekende keuze.

Leave a Reply