Een laptop kiezen voor AutoCAD (2023)

Het kiezen van de juiste laptop voor Autocad is belangrijk, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. In dit artikel behandelen we de verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een laptop voor Autocad. We zullen ook enkele tips geven voor het kiezen van een laptop voor AutoCAD die aan uw behoeften voldoet. Ten slotte zullen we enkele van de beste laptops voor Autocad 2017 opsommen.

AutoCAD is krachtige 3D-ontwerpsoftware die voor het grootste deel van de verwerking sterk afhankelijk is van de CPU. Als u de beste laptop voor AutoCAD wilt hebben, moet uw keuze sterk afhankelijk zijn van de CPU-architectuur en snelheid. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een laptop die AutoCAD 2017 kan draaien, dan zou je een laptop met een Intel Core i5 of i7 processor moeten overwegen.

Welke laptop is het beste voor AutoCAD tegen een lage prijs?

Laptops zijn een populaire keuze voor AutoCAD-gebruikers, omdat ze een duurzaam, draagbaar ontwerp bieden met functies die kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften. Het selecteren van de juiste laptop voor Autocad vereist echter een zorgvuldige afweging. Dit artikel bevat belangrijke tips voor het kiezen van de beste laptop voor AutoCAD-gebruik.

Allereerst is het belangrijk om na te denken over het soort werk dat u met uw laptop gaat doen. Heeft u een krachtige machine nodig die tekeningen in hoge resolutie en 3D-modellen aankan? Of gebruik je eerder basisfuncties zoals teken- en tekentools?

Overweeg vervolgens uw budget. Laptops variëren in prijs van ongeveer $ 500 tot $ 2.000 +, dus het is belangrijk om er een te vinden die binnen uw budget past.

De vereisten voor de nieuwste versie van AutoCAD zijn als volgt:

Om gebruik te kunnen maken van de laatste versie van AutoCAD heeft u een goed uitgeruste laptop nodig met de nodige specificaties. Dit zijn de vereisten:

1. Processor: Quad-Core of hogere versie

De processor is de hardware die al het computerwerk doet. Als je 3D-ontwerpen maakt, dan heb je een hele snelle processor nodig. De quad-coreprocessor is uitstekend geschikt voor AutoCAD-ontwerp. Bovendien worden veel laptops nu geleverd met 8 GB geheugen, wat voor de meeste gebruikers meer dan genoeg zou moeten zijn. Als u een laptop specifiek voor AutoCAD wilt kopen, moet u een van de volgende modellen overwegen: Toshiba Satellite L55-S5015 of Dell Inspiron 15 7000.

Een laptop is voor veel mensen een belangrijk hulpmiddel, ook voor architecten en ingenieurs. Als u echter van plan bent een laptop te kopen met een beperkt budget, dan zijn de best beschikbare opties de i5 8e generatie en i7 7e generatie. Heb je meer rekenkracht nodig dan die modellen bieden, dan kun je kiezen voor een laptop met een i9 of i10 processor.

De beste laptops voor AutoCAD hebben doorgaans minimaal een Nvidia GTX 1050 grafische kaart. Als u aan tekeningen met een hoge resolutie of 3D-modellen moet werken, wilt u investeren in een laptop met minimaal een NVIDIA GTX 1060 of 1070 grafische kaart. Laptops die met deze krachtige grafische kaarten worden geleverd, kosten doorgaans meer dan laptops die deze niet hebben. Ze zijn echter de investering waard als u complexe tekeningen of modelleerwerk moet doen.

2. RAM: 8 GB of 16 GB

Het kiezen van de juiste laptop voor Autodesk AutoCAD is niet zo eenvoudig als het lijkt. De CPU, grafische kaart en opslag zijn allemaal belangrijke factoren om te overwegen, maar dat geldt ook voor de hoeveelheid RAM. Met een laptop met 4 of meer RAM-geheugen kunt u AutoCAD soepel en met volledige controle uitvoeren. Als je budget echter beperkt is, vergeet dan niet om ook rekening te houden met andere belangrijke eigenschappen, zoals een lange batterijduur en een snelle SSD-schijf.

Om ervoor te zorgen dat AutoCAD efficiënt werkt op uw laptop met 8 GB RAM, trekt u de grens met minimaal 16 GB RAM, wat goedkoper is en zorgt voor compatibiliteit op de lange termijn.

RAM in laptops is redelijk betaalbaar en je kunt het zelfs permanent upgraden van 8 GB naar 16 GB, wat aanzienlijk goedkoper kan zijn dan de aanschaf van een systeem met al 16 GB RAM.

Aangezien het uitvoeren van een taak met een hoger tempo de kwaliteit van de uitvoer zal verbeteren, zullen hogere geheugensnelheden de prestaties niet significant verbeteren of boven 3200 megahertz zal de geheugensnelheid vrijwel zeker nadelige effecten hebben.

3. Afbeeldingen: 512 MB of meer

CAD werkt met geavanceerde grafische kaarten omdat u geen bonusrondes hoeft te verkennen. Maar het is afhankelijk van een speciale grafische kaart, dus u vindt de beste beelden voor uw inspanningen. Als 2D-ontwerpen uw favoriete beroep is, kunt u een laptop kiezen met 256 tot 512 MB VRM-schermgrootte. Maar als je zou moeten werken aan 3D-bewerking en het finaliseren van werken, heb je een grafische kaart nodig met een VRS-schermgrootte van minimaal 512 MB en geavanceerde functies.

Vanwege de afhankelijkheid van de processor heeft AutoCAD goede computerbronnen nodig, maar er zijn locaties waar het andere bronnen gebruikt.

Een door Autodesk gecertificeerde gokkaart, zoals NVIDIA Quadro, zal efficiënt zijn met de functie en we raden minimaal 4 GB VRAM aan met een bandbreedte van 106 GB en DirectX 12-compatibel.

4. Batterijback-up: 3 tot 8 uur

Dergelijke ontwerptoepassingen verbruiken veel stroom, wat u zou kunnen helpen om het batterijvermogen binnen slechts een paar uur te verhogen. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar een laptop met een uitstekende back-upbatterij, zodat u uw computer kunt bedienen zonder hem op een stopcontact aan te sluiten of aan het werk te laten. Sommige laptops worden geleverd met batterijback-upmogelijkheden die tot 7-8 uur meegaan.

Er zijn ook extra accu’s verkrijgbaar als u voor uw werk vaak ver van huis bent. De computerondersteunde ontwerpsoftware heeft een uitgebreide reeks functies, een lading die aanzienlijk hoger is dan de standaardsoftware, en het vereist een hoge verwerkingscapaciteit en energie om 3D-beelden te produceren.

5. Schermgrootte: 14 inch of meer

Architecten en ingenieurs waren een paar jaar geleden afhankelijk van hun computers om hun ideeën en presentaties aan kopers te tonen, maar nu moeten ze dit soms onderweg doen vanwege de verbeterde infrastructuur. AutoCAD is een belangrijke bron voor architecten en ingenieurs.

Ik besloot dat een laptop met IPS-technologie en full HD-functies met voldoende opslagruimte een ideale keuze zou zijn voor je 3D-ontwerptaak. Een ruime opslagruimte verbetert de prestaties van de laptop omdat het voorkomt dat het apparaat vastloopt bij gebruik van geavanceerde software.

  • SketchUp-alternatieven | Gratis software voor 3D-modellering
  • FaceRig-alternatieven gratis
  • Photoshop-alternatieven
  • PicMonkey-alternatieven
  • club Alternatieven

Laatste gedachten

Tot slot zijn er een paar dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een laptop voor Autocad. Zorg ervoor dat de processor krachtig genoeg is om de software te laten draaien, evenals de grafische kaart en opslagcapaciteit. Houd ook rekening met de prijs, het gewicht en de draagbaarheid van de laptop. Zorg er ten slotte voor dat u de software test voordat u een aankoop doet, zodat u weet dat deze werkt op uw specifieke laptopmodel.

Leave a Reply