4 eenvoudige methoden Hoe u zonder wachtwoord op de laptop kunt komen Windows 10

In de wereld van vandaag is een van de meest voorkomende computerproblemen dat je geen toegang meer hebt tot je eigen laptop.

Er zijn veel mensen die Windows gebruiken die dit probleem tegenkomen en uiteindelijk zoeken ze hulp op internet en vragen ze dingen als: “Hoe kom ik op een laptop zonder wachtwoord?”

Er kunnen talloze redenen zijn! Toegang krijgen tot een laptop zonder het juiste wachtwoord is een zeer moeilijke taak, ongeacht of u het Windows-wachtwoord bent vergeten of kwijtgeraakt.

Zoals eerder vermeld, is dit een veel voorkomend probleem met haalbare oplossingen. Ze verschillen echter op basis van de Windows-versie die u gebruikte toen u uw wachtwoord was vergeten.

Voor uw gemak worden in het volgende gedeelte enkele praktische oplossingen beschreven .

Methode 1: het wachtwoord verwijderen/resetten met behulp van een professionele tool (Winsenior)

Het hulpprogramma Passper WinSenior is de meest effectieve aanpak voor het resetten of zelfs volledig verwijderen van het wachtwoord voor een gebruikersaccount dat wordt beschermd door Windows. Er zijn echter andere methoden beschikbaar om een ​​van deze taken uit te voeren.

Het WinSenior -resetprogramma is compatibel met alle versies van Windows, inclusief Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Bovendien automatiseert het programma het grootste deel van de procedure voor het wijzigen van het wachtwoord, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is.

Hierdoor heeft WinSenior een slagingspercentage van 100%.

Het maakt niet uit of je nog nooit eerder met Windows hebt gewerkt of dat je niet bekend bent met de meer technische aspecten van het besturingssysteem; WinSenior handelt de meeste taken voor het opnieuw instellen/verwijderen van wachtwoorden moeiteloos voor u af op een vergrendelde laptop.

De gebruikersinterface van WinSenior, die zowel interessant als eenvoudig te bedienen is, vereist slechts de meest fundamentele input van de gebruiker. Aangezien WinSenior Windows na het verwijderen van een wachtwoord niet terugzet naar de fabrieksinstellingen, blijven uw gegevens behouden.

Het is sterk aan te raden Winsenior te gebruiken in het geval dat u het Windows-wachtwoord van uw laptop bent vergeten en u daardoor niet kunt inloggen.

Passper WinSenior kan nu op een eenvoudige manier worden gebruikt, zoals beschreven in de volgende instructies.

 • Om een ​​vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen, downloadt en installeert u eerst Passper WinSenior op een computer die gemakkelijk toegankelijk is en maakt u vervolgens een cd voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.
 • Een opstartbare schijf kan in een vergrendelde computer worden geplaatst en worden gebruikt om deze op te starten.
 • Selecteer Windows-wachtwoord verwijderen of opnieuw instellen en voer daarna een nieuw wachtwoord in voor uw gebruikersaccount. U heeft dan zonder wachtwoord of met het nieuwe wachtwoord toegang tot uw laptop.

Methode 2: Veilige modus

U moet uw laptop opnieuw opstarten en vervolgens op de toets “F8” drukken zodra deze na het opnieuw opstarten weer wordt ingeschakeld. Het opent een opstartmenu.

Gebruik de pijltjestoetsen om ” Veilige modus met netwerkondersteuning” te kiezen en klik vervolgens op de toets “Enter”. Tik op de gebruikersnaam “Beheerder”.

Zodra u het bureaublad hebt bereikt, gaat u naar het “Configuratiescherm”, selecteert u de knop “Overschakelen naar klassieke weergave” en dubbelklikt u vervolgens op het pictogram “Gebruikersaccounts” . Klik op ‘Account wijzigen’ onder ‘Een taak kiezen’.

Klik op het “vergrendelde gebruikersaccount” waarvan u het wachtwoord wilt bijwerken.

Klik op de link “Wachtwoord wijzigen” . Voer ter bevestiging tweemaal een nieuw wachtwoord in.

Klik een tweede keer op “Wachtwoord wijzigen” , start uw laptop vervolgens opnieuw op in de normale modus en log in met uw bijgewerkte gebruikersnaam en wachtwoordaccount.

Dit kan werken met alle gebruikersaccounts. Op deze manier krijgt u uw Windows-wachtwoord opnieuw ingesteld. Safe kan ook worden gebruikt wanneer uw laptop traag wordt of vastloopt.

Methode 3: ontgrendel laptopwachtwoord Windows 10 met Windows 10 Password Reset Disk

Een Windows-opstartbare wachtwoordhersteldiskette is een effectieve methode om verlies van accountwachtwoorden te voorkomen. Wachtwoord vergeten en kunt u niet inloggen op uw laptop Windows 10? De schijf is uw beste optie om weer toegang te krijgen.

 1. Als u zich probeert aan te melden bij Windows 10 met een ongeldig wachtwoord, wordt u gevraagd of uw wachtwoord onjuist is.

Nadat u op “OK” hebt geklikt, verschijnt er een link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord onder het wachtwoordveld. Sluit de opstartbare herstelschijf die u hebt gebruikt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen op de laptop aan en klik vervolgens op de koppeling.

 1. Wanneer het venster “Wizard Wachtwoord opnieuw instellen” verschijnt, klikt u op “Volgende” om door te gaan.
 2. De wachtwoordsleutel staat in de lijst met stations; druk op de kleine pijl om de lijst met stations naar beneden te slepen en kies vervolgens uw wachtwoordhersteldiskette . Druk vervolgens op “Volgende” om verder te gaan.

Kies een nieuw wachtwoord voor je account. Voer herhaaldelijk een nieuw wachtwoord in en selecteer vervolgens “Volgende” gevolgd door “Voltooien”. Wanneer u klaar bent, kunt u het nieuwe wachtwoord gebruiken om Windows 10 op uw laptop te ontgrendelen.

Houd er rekening mee dat deze wachtwoordhersteldiskette kan verschillen van een Windows-installatiediskette.

Methode 4: zonder wachtwoord op de laptop komen via opdrachtregelinvoer

Het gebruik van de opdrachtprompt is de eerste manier die snel kan worden uitgevoerd. Deze benadering vereist dat u bent ingelogd op een ander inlogscherm op hetzelfde Windows 10-apparaat of dat u kunt inloggen via een pincode of een afbeeldingswachtwoord.

Nadat u bent ingelogd, opent u de opdrachtprompt (beheerder) vanuit het menu Snelle toegang door op de Windows + X -toetsen te drukken.

Voer in het opdrachtpromptvenster het volgende in: accountnaam. nieuw wachtwoord.net

Vervang de twee argumenten door de naam van het beperkte gebruikersaccount en een nieuw wachtwoord. Als u de melding ‘De opdracht is met succes uitgevoerd’ ontvangt, bent u klaar.

Na het uitloggen van het beheerdersaccount of het wisselen van lokale gebruiker, kan het nieuwe wachtwoord worden gebruikt om in te loggen op uw account. Probeer een van beide opties om te zien of het werkt.

Stel uw Windows 10-wachtwoord opnieuw in

Microsoft account

Het is heel eenvoudig als u zich aanmeldt bij Windows 10 met een Microsoft-inlogaccount. Om een ​​verloren wachtwoord opnieuw in te stellen, navigeert u gewoon naar de pagina Uw account herstellen en volgt u de instructies op het scherm.

Zodra dit is voltooid, kunt u zich aanmelden bij Windows met het nieuwe beheerderswachtwoord dat u zojuist hebt getypt.

Lokaal account

Zelfs als u zich aanmeldt met een lokaal account op uw laptop of desktopcomputer, bestaat de mogelijkheid dat uw probleem is opgelost.

Er moet een latere versie van Windows 10 dan 1803 op uw laptop zijn geïnstalleerd om deze functie te kunnen gebruiken. Er is een grote kans dat het deze versie zal hebben, gezien zijn leeftijd (of nieuwer).

U zou echter beveiligingsvragen moeten stellen voor het geval u uw wachtwoord vergeet.

Op de aanmeldingspagina van Windows 10 zou u een optie Wachtwoord opnieuw instellen moeten vinden als u beveiligingsvragen toevoegt.

U heeft de mogelijkheid om u aan te melden met een wachtwoord, zelfs als u een persoonlijk identificatienummer (PIN) gebruikt in plaats van een wachtwoord. Als u ook uw wachtwoord bent vergeten, moet u dit eerst opnieuw instellen.

Hoe het inlogwachtwoord van Windows 10 uit te schakelen?

Voordat we verder ingaan op het deactiveren van het Windows 10-inlogwachtwoord , is er een essentiële waarschuwing waarmee u rekening moet houden. Dit betekent dat het deactiveren van uw aanmeldingswachtwoord voor Windows 10 het niet volledig verwijdert.

Dit vereist een aparte reeks stappen, aangezien het een zeer beveiligingsgevoelige bewerking is. Hier is een stapsgewijze instructie voor het deactiveren van het Windows 10-inlogwachtwoord.

 • Druk op de Win-toets + R
 • Zodra het dialoogvenster verschijnt, voert u “netplwiz” in en klikt u op de knop OK om door te gaan.
 • Wanneer het nieuwe venster verschijnt, schakelt u het selectievakje uit met de tekst “gebruiker moet een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze laptop te gebruiken” en drukt u vervolgens op de knop OK om uw wijzigingen toe te passen.
 • Er verschijnt een pop-up waarin om de accountnaam en het wachtwoord wordt gevraagd om automatisch inloggen mogelijk te maken.
 • Nadat u de vorige stap hebt voltooid, start u uw Windows-besturingssysteem opnieuw op om te zien of het automatisch opstart zonder om een ​​wachtwoord te vragen.

Het komt neer op

In dit artikel wordt beschreven hoe u zonder wachtwoord op de laptop kunt komen . Het doel van dit artikel is om u te helpen weer toegang te krijgen tot een vergrendelde pc.

Al deze methoden zijn heel eenvoudig voor een gewone internetgebruiker. Uiteraard kunnen we het gebruik van deze technieken om toegang te krijgen tot het apparaat van een andere gebruiker niet goedkeuren.

Als u een oudere pc heeft, werken deze methoden mogelijk niet voor u. U kunt de verborgen beheerdersaccountmethode proberen om de laptop zonder wachtwoord te ontgrendelen op Windows 7.

We hopen dat dit bericht een waardevolle bron is gebleken voor het vinden van snelle antwoorden over het ontgrendelen van het wachtwoord van een laptop. Laat het ons weten in de reacties.

Leave a Reply